Met onder meer een gedichtenwedstrijd wordt zaterdag 14 en zondag 15 september het feest rond de St. Urbanuskerk. Dan is namelijk zes jaar nadat een brand de kerk verwoeste, maar vrijwilligers hebben geholpen bij de herbouw. Het thema is “Het licht gaat weer aan”. Op zondag 15 september om 12.00 uur wordt rond de kerk een zogeheten kerktuin officieel geopend.

De parochie heeft al meer dan een jaar geleden de kerk in gebruik genomen.

Thema’s

Waar eerst het gebouw voorop stond, toen de inrichting is de laatste tijd hard gewerkt aan de buitenkant van het Pierre Cuypers gebouw. De rommel is rond de kerk opgeruimd, de tuin is weer helemaal hersteld en staat er fris bij, de entree wordt momenteel aangepakt en ook de torenverlichting wordt vernieuwd. Dat is een feestje waard en daarvoor zoekt en dichters onder de bevolking. Iedereen mag meedoen en een gedicht schrijven dat hij of zij – voorzien van naam en contactgegevens – vóór 1 september stuurt naar de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus (e-mail: vriendbov.urbanus@gmail.com of afgeven bij het secretariaat van de kerk). In het gedicht moeten kerktuin, torenverlichting en het thema ‘zes jaar na de brand’ verwerkt zijn. Uit alle inzendingen kiest de Stichting een selectie die vanaf vrijdag 13 september in de kerktuin is te zien.  Vanaf 14 september staan alle inzendingen op de website: https://www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl/. De kerktuin wordt voor twee dagen nog eens extra mooi gemaakt door aanvullende bloem arrangementen.

Zonnehuispenning

“Wat is Bovenkerk toch bijzonder”, zegt Chris van den Helder van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Het team ‘Samen Eten in Bovenkerk’ wint een Zonnehuispenning voor hun inzet voor de ouderen in Bovenkerk. Die kunnen als gevolg van die inspanning een keer pen maand samen eten in het Noorddamcentrum, waar zo’n 140 Bovenkerkers gebruik van maken.
Directeur Thijs  Houtappels van de Zonnehuisgroep reikte de penning vrijdag (19 juli) uit en zei het echt geweldig te vinden wat men in Bovenkerk doet. Houtappels bood zich aan zelf paella te komen koken. Met twee pannen bereidde hij samen met Edwin Barentsen de maaltijd. Elke laatste vrijdag van de maand komen mensen eten, zonder dat zij weten wat er gegeten wordt. Houtappels stelde vast dat er een traditie is geboren in Bovenkerk. Een van de vele trouwens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.