Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark bestaat tien jaar en dat wordt met een feest op zaterdag 22 juni gevierd. In 2012 werd door het initiatief van het bestuur van wijkplatform Randwijck, na het wegvallen van het wijkcentrum de Laagte, met buurtbewoners de stichting ‘Buurtonderneming Villa Randwijck’ opgericht. Burgemeester Tjapko Poppens is er op de feestdag rond 16.45 uur om samen met iedere bezoeker een toost uit te brengen.

Mede dankzij het vertrouwen, medewerking en financiële steun van de gemeente kon er op 11 april 2014 worden gestart in een fysieke locatie in een winkelpand aan de Bourgondischelaan, in afwachting van de tegenwoordige behuizing, de voormalige Michiel de Ruyterschool.

Onderneming

Villa Randwijck is een van de weinige wijkcentra die, zoals het Noorddamcentrum, die niet door Participe Amstelland wordt beheerd. De naam ‘Buurtonderneming Villa Randwijck’ is gekozen, omdat ge gedachte was dat Villa Randwijck activiteiten onderneemt, maar ook bewoners hier hun ideeën kunnen vormgeven en activiteiten kunnen organiseren. Villa Randwijck stelt elke twee jaar een wijkplan op dat gedeeld wordt met de buurtbewoners. Het wijkplan 2024-2025 wordt deze middag op een interactieve manier via de ‘Kahoot app’ gepresenteerd.  Lees hier het wijkplan Randwijck is een wijk die bestaat uit circa 2580 huishoudens met minimaal 5000 bewoners. Een wijk ook die wordt gekenmerkt door veel jonge gezinnen, senioren en een groot aantal expats, omzoomd is door grote verbindingswegen en met drie basisscholen. Randwijck ligt op de grens met Amsterdam en het Amsterdamse Bos en is naar de mening van de stichting goed bereikbaar door middel van het openbaar vervoer, staat in het wijkplan.

Maandelijks

Zoals elk jaar zijn er vaste activiteiten voor de hele buurt, onder andere Koningsdag, Burendag, Sint Maarten optocht, Kerstsamenzang en Opruimacties als Nederland Schoon. Maandelijks staat onder andere een eetavond voor buurtbewoners, muziekavonden, het Repair Café en het Amstelveen Diversiteit Café (ADC), ontmoetingsplek voor de  LHBTIQ+ gemeenschap in de regio op de agenda.
Het jubileumfeest wordt gevierd in de middag en avond op en rond het plein voor Villa Randwijck. Een gedeelte van het Catharina van Clevepark en de Rentmeesterslaan wordt hiervoor afgesloten. Er wordt een grote tent geplaatst op het plein zodat regen het feest niet kan verstoren. Op deze avond treedt de band Choice  – zeven muzikanten – op van 20.00 tot 23.00 uur.

Taarten

Voor de jeugd zijn er Waterballen en Springkussens en kunnen de kleinsten zich laten schminken door de dames van het Schminckpalet. En er staan ook flipperkasten. Voorts is er een disco voor tieners.

Men kan ook meedoen aan de wedstrijd in taarten bakken. Na de uitslag kan men de taart meenemen, verkopen of uitdelen. Wie mee wil doen, moet zich opgeven via mail naar welkom@villarandwijck.nl of bellen met 06-2042 0989. Taarten kan men brengen tussen 15.30-16.30 uur. De prijsuitreiking is rond 18.00 uur. De avond wordt afgesloten met een goochel- en vuurshow.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.