Vijf vrachtwagens stonden op het Stadsplein te wachten op in totaal 380 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Die volgden de praktijklessen ‘dode hoek’, na eerder al in Platform C, ook aan het Stadsplein, de theorielessen te hebben gekregen. De chauffeur van de vrachtwagen van Simon Loos vertelde dat gemiddeld de jongeren beter op de dode hoek letten dan veel ouderen.

Overigens waren de leerlingen van de Roelof Venemaschool de eersten die aantraden voor het praktijkgebeuren.

Ouderen

“Het gaat er om dat scholieren zien waar een dode hoek zich in de vrachtwagen bevindt en die men van de cabine uit, ondanks spiegels, niet kan zien”, zei verkeerswethouder Herbert Raat, die ook kwam kijken. Daar waren de diverse chauffeurs, die hun best deden om de scholieren hun wagens van alle kanten te laten bekijken en uitleg te geven, het mee eens. Overigens mochten de kinderen zelf een voor een achter het stuur plaatsnemen om zelf te constateren wat zij wel en niet kunnen zien.

Fietsen

Voorzitter Ben Westendorp van de Amstelveense afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) was er ook natuurlijk. Intussen vertelden de chauffeurs onder meer over de ‘fietsbescherming’ die bij alle wagens aan beide zijden is aangebracht om zoveel mogelijk te voorkomen dat fietsers onder de wagen terecht komen. Maar beter is natuurlijk het gevaar van tevoren te zien. Ook werden twee leerlingen vlak voor de cabine en aan de zijkant daarvan geplaatst. De dode hoek is de gevaarlijkste plek van een groot voertuig, vertelde VVN. Daar lijken de leerlingen na de Dode Hoek Dag wel van doordrongen.

18 REACTIES

    • U blijft maar die foto’s linken. Van het Stadsplein uiteraard en het volgens u ontbreken ban handhaving van de regels. Kunt u ow vrienden van GL-PvdA en SP in de gemeenteraad er niet eens op wijzen? Of bent u de eenling waar ik u voor houd? Volgens mij hebt u niet anders te doen dan foto’s maken, nou ja de VK en NRC lezen natuurlijk.

  1. En uiteindelijk blijkt, dat Johan is gek op Robert, de man, de ‘eenling waar ik u houd’ schrijft hij in zijn korte, maar krachtige epistel! Eindelijk de ontluikende liefde ontstaan tussen twee bewoners van Amstelveen via een website en door een VVD-wethouder. Dat moeten wij nog vieren!!!

  2. Fijn dat Rob zich opgegeven heeft als vrijwilliger bij de hr Westendorp . Oh nee, mag ik niet zeggen ,dan wordt het persoonlijk.

  3. Hij staat aan de kant van de mensen die heel hard roepen “regels zijn regels” maar die vinden dat de regels niet voor hen zelf gelden. Dat is typisch VVD.

  4. @ JB. Mensen die zichzelf beantwoorden stellen zichzelf dus vragen. Dat zou u ook eens moeten doen. Heeft te maken met zelfreflectie, maar dat woord komt vast niet voor in uw woordenboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.