Veel te laat voor de meeste media – een dag van tevoren – kreeg ook Amstelveenblog.nl de mededeling dat bij Platform C aan het Stadsplein door diverse gemeenten in Amstelland een convenant woensdag (22 mei) zou worden ondertekend voor cultuureducatie. Zoals gebruikelijk had het communicatieteam dat ook verzwegen in de agenda van B en W, aldus er vrijwel zeker van zijnde dat er zo min mogelijk publiciteit over de cultuureducatie kwam.

Met de ondertekening van het cultuureducatieconvenant zorgen de gemeenten voor een cultureel Amstelland voor elk kind en elke jongere, zeggen degenen die bij het ‘feestje’ wel waren genodigd.  Dit convenant werd dus op woensdagmiddag 22 mei ondertekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Platform C .

Stimulans

Cultuur stimuleert ook het leren, het inlevingsvermogen, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de creativiteit, menen de ondertekenaars. ‘In de regio Amstelland vinden het primair- en voortgezet onderwijs en het culturele veld het belangrijk er gezamenlijk voor te zorgen dat cultuureducatie vanzelfsprekend en onmisbaar is voor alle kinderen en jongeren in de regio’, meldt een te laat ontvangen persbericht.

Blazersklas

Om de feestvreugde bij de ondertekening te verhogen, trad De Blazersklas van basisschool De Cirkel op en sprak David van der Kooij over creatief denken. Wat hij zei blijft geheim. Na het optreden tekenen de wethouders van de deelnemende gemeenten (o.a. Aalsmeer, Ouder-Amstel en Amstelveen), directeuren van culturele instellingen en scholen, schoolbesturen en Méér Muziek in de Klas het convenant. Na de ‘feestelijke’ bijeenkomst kon men de expositie bij Platform C bezoeken, die volgens de ‘uitnodigende’ partijen een divers gezelschap aan beeldende kunst, samengesteld door leerlingen van vijftien scholen uit de regio die meedoen met de regeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Niet duidelijk is welke wethouder namens Amstelveen tekende: Die van cultuur, Herbert Raat, of die van onderwijs, Frank Berkhoud.

2 REACTIES

  1. Niet alles waar u niet of (naar uw mening) niet op tijd voor wordt uitgenodigd is geheim. Dat maakt u er zelf van. Beetje zuur.

    • Tja, het mag dan niet geheim zijn, maar als het niet bekend gemaakt wordt, is het resultaat voor de enige onafhankelijke journalist in Amstelveen toch hetzelfde.
      Zo wordt het doen en laten meer propaganda voor de desbetreffende politieke bestuurders, niet? Dus zuur? Ik denk eerder dat uw opmerking zuur is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.