De 40.000ste bezoeker is geregistreerd bij de tentoonstelling Anton Corbijn ‘MOØDe’ in het Cobra Museum, die nu is verlengd tot na het Pinksterweekend, dus tot en met maandag 20 mei.

De expositie bestaat uit meer dan tweehonderd portretten, die fotograaf  en filmmaker Anton Corbijn maakte. Het museum is een extra dag geopend op maandag 20 mei van 10.00-17.00 uur.

Lezing

Corbijn is trouwens het onderwerp van de lezing ‘De modewereld door de lens van Anton Corbijn’ op 20 april door kunsthistoricus Aldwin Kroeze, waarvoor men zich moet inschrijven. In de tentoonstelling ‘MOØDe’ zijn ook portretten te zien die Corbijn maakte van o.a. Kate Moss, Tom Waits, Alexander McQueen en Naomi Campbell.

Anton Corbijn (Strijen, 1955) presenteert foto’s uit zijn omvangrijke oeuvre (tussen 1979 – 2023) waarin hij de cross-over verkent tussen portretfotografie en de modewereld. Hierbij omarmt Corbijn de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin. Corbijn is een bewonderaar van modefotografen als Irving Penn, Nick Knight, Peter Lindbergh, Paolo Roversi en Helmut Newton. Waar deze fotografen meestal naast modefoto’s ook wel portretten maken is het bij Corbijn juist andersom: hij is een portretfotograaf die af en toe een bezoekje brengt aan de modewereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.