De koopwoning, een flat, is dan wel ‘levensbestendig’, zegt de gemeente. Overigens  niet groter dan 72 vierkante meter met twee slaapkamers. Daarvoor betaalt men dan bijna 4 ton (€ 395.000). Wethouder Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening kwam graag de eerste bewoners van het project Olympiade aan de Startbaan woensdagmorgen (13 maart) de sleutels feestelijk uitreiken.

Dat was de familie Den Hartog, die een woning in het gebouw Grenoble hebben gekocht. Zij waren er volgens de gemeente dolgelukkig mee.

Huur: € 1059

De familie laat een huurwoning aan de Van der Hooplaan achter. Na een tussenstap in een eengezinswoning in Aalsmeer kiest zij volgens de gemeente bewust voor een ‘levensloopbestendige’ woning in Amstelveen. Er zijn aan Olympiade ook huurwoningen.  De toewijzing daarvan wordt binnenkort bekend gemaakt. Deze woningen zijn met voorrang bestemd voor starters (30%) en doorstromers uit een sociale huurwoning uit Amstelveen (10%) en mensen met een beroep in zorg, onderwijs of veiligheid (30%). De huurprijs voor groot deel van de woningen is 1059 euro per maand, ver boven dus die voor sociale huurwoningen.

Foto: Mark Weemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.