De Agatha Christie klassieker ‘Murder on the Orient Express’ is twee dagen lang, op donderdag 15 en vrijdag 16 februari, te zien in Schouwburg Amstelveen. De legendarische detective Hercule Poirot wordt hierin vertolkt door acteur Remko Vrijdag. Voor dansliefhebbers valt er in februari ook genoeg te beleven. Zowel Introdans als de Junior Company van Het Nationale Ballet komen naar de schouwburg.

Maar ‘Murder on the Orient Express’ blijft voor de schouwburg het moordmysterie van het jaar, zegt zij. Daarin spelen onder meer Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal.

Poirot

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot (Remko Vrijdag) aan boord van de Oriënt Express. Net na middernacht komt de trein tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid? Op 15 en 16 februari dus.

2x dans
Introdans staat op zaterdag 17 februari in de schouwburg met de familievoorstelling ‘Swan Lake’ (6 t/m 99 jaar). De geliefde klassieker Zwanenmeer wordt gepresenteerd in een nieuwe, eigentijdse bewerking. Het complete gezelschap schittert tegen de achtergrond van een imponerend decor, op de beroemde, majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Tien

Daarnaast viert de Junior Company van Het Nationale Ballet haar tienjarig jubileum. In het feestelijke programma ‘Tien’ zie men vier eigentijdse premières en één klassiek meesterwerk op woensdag 21 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.