Dezelfde dag dat gemeenteraad was uitgenodigd door NH Media in Hilversum, kreeg ik een telefoontje van de gemeente. Ik had dan wel óók een uitnodiging gekregen, maar bij nader inzien mocht ik niet mee. Ook de andere media niet. Dat was door NH Media verboden.

Het komt er dus op neer dat bij NH Media uitgerekend de media niet welkom zijn.

Promo

De raad ging wel, want die is gewend zoveel mogelijk in achterkamers te regelen. Het plotselinge verbod van NH Media verbaasde de meeste fracties dus niet en ‘ook wij dan niet’ komt alleen in transparante democratieën voor, dus in Amstelveen niet. ‘Je hebt er niet veel aan gemist’, betoogde een raadslid achteraf. ‘Het was een promotionele presentatie.’

Politiek

Toch begrijp ik het van NH Media niet. Kennelijk wil dat orgaan wel met de lokale politici samenwerken, maar absoluut niet met bestaande media. Ooit werd in Amstelveen met de door de gemeente gewenste, bij de lokale zender RTVA weggelopen medewerkers, die de omroep AAN! stichtten. Omdat de criteria van de gemeente nu eenmaal anders waren dan die van het Commissariaat voor de Media behield evenwel RTVA de licentie. Maar met AAN! wilde NH Media wel, met RTVA niet meer samenwerken. Totdat de fusie kwam. Dat gebeurde eigenlijk al snel, waaruit 1Amstelveen ontstond. Sindsdien wil NH Media niets meer met de lokale Amstelveense omroep te maken hebben. Met de politiek blijkbaar wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.