Wie in het basisonderwijs of de zorg werkt, krijgt voorrang bij het vinden van een woning. De gemeente zegt die ‘voorrangsregeling beroepsgroepen’ dit jaar voort te zetten, kennelijk ook al worden weinig betaalbare woningen gebouwd.

Zorg en onderwijs zijn voor inwoners belangrijke sectoren, beseft de gemeente.

Effect

“De druk op de woningmarkt en lange reisafstanden kunnen een belemmering vormen voor hen die in Amstelveen binnen deze sectoren werken. De regeling gaat 1 februari van start”, meldt de gemeente. Volgens haar blijkt uit een pilot in 2021 en 2022 de regeling effectief te zijn. Jaarlijks kregen toen ongeveer twintig in de zorg en het onderwijs werkzame mensen voorrang op de sociale huurwoningmarkt. Die bleken vorig jaar nog steeds bij dezelfde zorg- of onderwijsinstelling te weken, Vandaar dat de gemeente met de voorrangsregeling beroepsgroepen doorgaat, ‘met enige aanpassing van de voorwaarden in verband met de uitvoerbaarheid.’

Nu 30

De voorwaarden zijn volgens de gemeente nu overzichtelijker, duidelijker en minder foutgevoelig. Verder wordt in afstemming met Eigen Haard het aantal te bemiddelen woningen verhoogd van twintig naar dertig woningen, omdat er duidelijke signalen zijn dat er noodzaak is voor de regeling.

Kandidaten kunnen zich van 1 februari t/m 31 maart 2024 voor de regeling aanmelden via een speciaal hiervoor ingerichte productpagina www.amstelveen.nl/voorrangsregeling op de website van de gemeente. Hier worden de voorwaarden gepresenteerd en komt een aanmeldknop die doorverwijst naar een online aanmeldformulier. Via een brief zijn de Amstelveense zorg- en primair onderwijsinstellingen en hun medewerkers op de hoogte gebracht van de start Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2024.

1 REACTIE

  1. Wel ergens begrijpelijk dat men deze beroepsgroepen voorrang geeft, maar men krijgt natuurlijk altijd scheve ogen, want een zelfde hoeveelheid mensen moeten nu weer nog langer wachten. VVD&D66 stimuleren zo wel de aanwas van de PVV. Dank u wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.