Het heette vrijdagmiddag een buurtreceptie ter gelegenheid van het nieuwe jaar, maar de buurt wist van niets. Er kwamen voornamelijk degenen die rond restaurant BijKlaasje aan de Oranjebaan in woontorens voor ouderen wonen. Verder was het personeel van Participe vertegenwoordigd, want die organisatie beheert wijkcentrum Alleman. BijKlaasje is eigendom van Brentano.

Overigens hadden veel van de werkende buurtbewoners toch niet kunnen komen, want de receptie werd gehouden van 14.30 tot 16.30 uur.

Dicht

Men kon de receptie zien als het goeddeels afscheid van BijKlaasje, waar men het leeuwendeel van de week niet meer terecht kan. Alleen nog op dinsdag ban 09.30 tot 18.30 uur en verder alleen ’s middags na 14.00 uur (woensdag 11.00 uur).  In de weekends en op maandag blijft het restaurant dicht en men kan er ook niet meer á la carte eten. Sommige ouderen meldden tijdens de receptie er speciaal dichtbij een woning te hebben gehuurd, omdat er een horecavoorziening bij was. Zij overwegen nu te gaan verhuizen. De sluiting om 18.30 uur – voorheen 19.30 uur –  vinden velen ook te vroeg. Men kan er tijdens etenstijd alleen een daghap (van tevoren) bestellen.

Overigens komt ook van de aangekondigde toename van activiteiten, in samenwerking met welzijnsorganisatie Participe, weinig terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.