Harmonie Orkest Amstelveen en Amstelveens Symfonie Orkest geven een gezamenlijk winterconcert in de Urbanuskerk van Bovenkerk op zondag 4 februari om 15.00 uur.

Het programma bestaat uit licht klassieke muziek uit verschillende windstreken.

Zuid-Amerikaans

Zuid-Amerikaanse Danzon No. 2 van Arturo Márquez staat centraal en wordt door beide orkesten gezamenlijk uitgevoerd. Daarnaast speelt het harmonieorkest onder meer de Portugese ode aan de Arabische beschaving Al Gharb van Carlos Amarelinho en contemplatieve stukken zoals As the Deer en Seal Lullaby.

Brahms

Het Amstelveens Symfonie Orkest (AmSO) speelt onder meer Masques en Bergamasque van Fauré, Ungarische Tanz nr. 1 van Brahms en Chanson de Matin en Chanson de Nuit van Elgar. Tot slot spelen de orkesten samen vrolijke walsen en klassiekers als de Radetzky mars. Kaarten zijn verkrijgbaar via We ticket: vriendbovenkerkseurbanus.weticket.com. De toegangsprijs is €12,50 voor volwassenen en €10,00 voor jeugd tot zestien jaar.

HOA

Harmonie Orkest Amstelveen werd op 22 juni 1922 opgericht als R.K. Fanfare Bovenkerk. Tegenwoordig telt het orkest zo’n 35 amateurmusici onder leiding van dirigent Nico Schimmel. Het orkest geeft twee keer per jaar een concert en treedt regelmatig op in de omgeving van Amstelveen. Op 4 mei verzorgt het orkest traditioneel de muzikale omlijsting bij de dodenherdenking in Amstelveen en op Koningsdag brengt het orkest een aubade in Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie vind je op de website harmonieorkestamstelveen.nl.

Symfonie Orkest

 Amstelveens Symfonie Orkest (AmSO) werd in 1976 opgericht door enkele initiatiefnemers van het voormalige Symfonie Orkest “Schubert”. Het orkest, onder leiding van dirigent Yvonne de Winter, heeft een symfonische bezetting en bestaat uit ongeveer dertig ervaren amateurmusici ondersteund door professionals. Het orkest speelt werken uit de periode van het classicisme tot in de 20e eeuw, waaronder Mozart, Beethoven, Dvořák, Debussy en Ravel.

Per jaar brengt het orkest twee programma’s op verschillende locaties in en rond Amstelveen. Daarnaast treedt het AmSO op in verzorgingstehuizen in Amstelveen en omstreken. Meer informatie op de website amso-orkest.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.