“Net nu het gaat vriezen, wordt de ijsbaan op het Stadsplein afgebroken. Jammer, want wij zullen die gezellige drukte missen”, zegt een bewoner van dat plein.

Onervaren schaatsers haalden in de afgelopen weken de gekste capriolen uit om maar overeind te blijven. Goede schaatsers waren er ook. maar die moesten zich wel inhouden.

Vergunningen

Er kinkt van omwonenden ook kritiek op het vergunningen beleid van de gemeente, onder meer dat de gemeentelijke vergunningverleners geen rekening houden met omwonenden en daardoor de muziek soms veel te hard stond. “Tot wel 80 decibel”, zegt iemand. Maar over het algemeen was het goed te doen, vind men aan het Stadsplein. “Wij konden alleen een paar weken niet naar onze eigen muziek luisteren of geconcentreerd werken of lezen.”

Geen kramen

Overigens stelde het zogeheten ‘Winter Village’ op het Stadsplein niet zoveel voor als vorige edities. Zo waren er geen kramen en geen ‘stube’ waar men erwtensoep of kaasfondue kon eten. De foodtruck en het bijbehorende terras trok uiterst beperkt klanten, omdat daar geen uitzicht was op de ijsbaan. Foutje om volgend jaar aan te denken, denkt nu de omgeving.

Foto: R. van Waning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.