Twee drugswoningen zijn door de burgemeester sinds 28 december gesloten: één aan In de Wolken en één aan De Fideliolaan. Een derde woning – aan de Populierenlaan – werd al op 14 december gesloten wegens de productie van hennepteelt.

Burgemeester Tjapko Poppens besloot tot sluiting voor drie maanden omdat in de woningen, naast drugs, onder meer illegaal vuurwerk werd aangetroffen.

Politie

De sluitingen vonden plaats na onderzoek van de politie. In de woning aan In de Wolken werd cocaïne aangetroffen en goederen die gebruikt worden voor de productie van (hard)drugs. In de woning aan de Fideliolaan vond de politie softdrugs, illegaal vuurwerk en explosieven. In de woning aan de Populierenlaan werd een hennepplantage met circa 400 planten gevonden. Daarbij was er sprake van energiediefstal en daarmee brandgevaar.

Overlast

Burgemeester Tjapko Poppens: “In Amstelveen willen we geen productie of handel in drugs. Met het sluiten van deze woningen wil de gemeente criminaliteit en overlast in de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw wordt gebruikt voor illegale activiteiten zoals hennepteelt. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid in de wijk. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.”

Expertise

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.  Inwoners die signalen of vermoedens hebben de productie (of handel) van drugs, kunnen dat melden bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.