“Ik denk dat we te ambitieus zijn geweest.” Dat zegt directeur Stefan van Raay van het Cobra Museum in een van die drie ‘eindejaarsgesprekken’ met Roel Smit voor de lokale tv-zender 1 Amstelveen. Van Raay wordt,  vooral op last van de gemeenteraad, weggestuurd als directeur omdat onder zijn leiding jarenlang een enorm verlies ontstond, onder meer omdat de bezoekersaantallen tegenvielen, bij de gemeente een huurschuld ontstond en die jaarlijks een subsidie geeft van 1,3 miljoen euro.

Van Raay meldt dat hij niet politiek denkt. “Politici hebben agenda’s en programma’s.”

Creatief en economie

Als primair creatieve persoonlijkheid is hij niet zo geneigd die helder voor zich te zien, hoewel een museumdirecteur naar zijn zeggen (helaas) ook en economische taak heeft. Voorlopig lijkt het door de ingreep van zakenman Marius Touwen en later ook de in Amtelveen geboren vastgoedeigenaar Cor Zadelhoff voor een jaar gered. De gemeente heeft een subsidie van 1,4 miljoen euro, maar handhaaft de huurschuld van het museum (meer dan een half miljoen).

Het hele interview met Van Raay is hier te beluisteren:

https://1amstelveen.nl/eindejaarsgesprekken-1amstelveen-cobradirecteur-stephan-van-raay/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.