Het Bach Ensemble Amsterdam voert zondag 10 december (16.30 uur) een cantate en motet uit in de Kruiskerk. In een muzikale vesper is dat het tweede deel van Bachs Weihnachtsoratorium.

In dulci jubilo

Van Dieterich Buxtehude klinkt In dulci jubilo in deze vesper. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten.

Und es waren Hirten in derselben Gegend (BWV 248 II) is door Bach geschreven voor tweede kerstdag: Een kind is arm en in een nederige stal geboren. Bachs muziek is een muzikale dialoog tussen hemelse engelen met hun fluiten en aardse herders (hobo’s) over verwachting en verlangen, vrees en vertrouwen.

Buxtehude’s koraalcantate In dulci jubilo is een middeleeuws kerstlied. De tekst wisselt Duitse en Latijnse woorden met elkaar af.

Koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam en drie vocale solisten staan onder leiding van Paulien Kostense. Liturg is ds. Niek Scholten uit Aerdenhout, organist is Peter Ouwerkerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.