Met de criminaliteit val het in Nes aan de Amstel wel mee. Dat vertelden wijkagent Jeroen Muijen en wijkboa Maaike Wijnstein tijdens de op dinsdag 14 november gehouden vergadering van de Dorpsraad.

Wijnstein vertelde dat ze al 4,5 jaar bij de gemeente werkt als boa (Bijzonder Opsporingsambtenaar), maar de laatste acht maanden de taak heeft gekregen als wijkboa.

Schakel

Wijkboa’s werden eerder dit jaar door wethouder Herbert Raat van Handhaving op de plein voor het Raadhuis geïnstalleerd, maar Wijnstein vond eigenlijk dat zij een te grote wijk had, met onder andere Waardhuizen, Westwijk en Middenhoven er bij. Van de taak die zij heeft, de schakel tussen een overheid en burger zijn, komt op die manier onder druk te staan. Dat vond ook Muijen. “Ik heb het ontzettend druk”, zei hij. Maar wat criminaliteit betreft, is het in Nes vrij rustig, vergeleken met andere wijken.  Hij beloofde wel, evenals de wijkboa, eenmaal per week aanwezig te zijn in Nes aan de Amstel. De Dorpsraad klaagde onder meer over het te snelle gemotoriseerde verkeer op de Amsteldijk, terwijl men daar slechts dertig kilometer per uur mag rijden. Boetes voor de hard rijden zou de Dorpsraad dan ook welkom zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.