Zaterdag (11 november) neemt Harmonie Orkest Amstelveen (HOA) deel aan een concertconcours in Theater C. in Hoofddorp. Het speelt voor jury en publiek de stukken Deliverance van Etienne Crausaz, So Nata per Te van Ferrer Ferran en Signature van Jan van der Roost.

Donderdag (9 november) is er een gratis zogeheten ‘uitzwaaiconcert’ voor alle fans van HOA, een generale repetitie in het Noorddamcentrum, (Noorddammerweg 1) in Bovenkerk. Het orkest speelt dan alle stukken die voor het concours zijn ingestudeerd en het concert begint om 20:30 uur.

Zuiverheid

De jury in Hoofddorp beoordeelt de uitvoering op onder meer klank, dynamiek en zuiverheid. Voor Harmonie Orkest Amstelveen is dit concertconcours een manier om te laten horen wat ze in huis heeft en om de kwaliteit van het orkest te verbeteren. De laatste keer dat het orkest aan een concours deelnam was in 2011.

Noord-Holland

In theater Theater C. is het Harmonie Orkest Amstelveen zaterdag om ongeveer 14:00 uur aan de beurt. Van 11:00 uur af treden blaasorkesten uit heel Noord-Holland op en de concerten zijn voor publiek toegankelijk. Aan de zaal is een toegangskaartje verkrijgbaar voor €7.

Het Harmonie Orkest Amstelveen werd op 22 juni 1922 opgericht als R.K. Fanfare Bovenkerk. Tegenwoordig telt het orkest zo’n 40 leden, treedt regelmatig in de omgeving van Amstelveen op, onder meer tijdens het Zomerfeest Bovenkerk. Op 4 mei verzorgt het orkest traditioneel de muzikale omlijsting bij de herdenking in Amstelveen en op Koningsdag brengt het orkest een aubade in Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie op de website harmonieorkestamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.