Binnenkort begint de ‘opknapbeurt’ van een sociale huurflat aan Kringloop, waarmee negentig procent van de bewoners van een sociale huurwoning heeft ingestemd. Er komen onder meer 300 zonnepanelen op het dak. Eind 2024 is de klus klaar. De woningen zijn dan, volgens de bewoners, energiezuiniger.Samen met de bewonerscommissie van het gebouw aan de Kringloop 168-378 heeft woningcorporatie Eigen Haard een plan gemaakt voor de 106 woningen.

 Van F naar B

De woningen worden geïsoleerd met onder meer nieuw dubbel glas, spouwmuur- en vloerisolatie. Ook de ventilatie wordt vernieuwd en op het dak komen dus zonnepanelen. De bewoners kunnen overstappen op elektrisch koken. De woningen gaan gemiddeld van energielabel F naar B.

Extra hulp

Voor de werkzaamheden hoeven bewoners niet te verhuizen. Zo nodig kunnen bewoners tijdelijk naar een logeerwoning. Omdat de gemiddelde leeftijd van de bewoners hoog is zorgen Eigen Haard en aannemer Hemubo voor extra hulp en begeleiding. Tijdens de werkzaamheden is er altijd een medewerker van de aannemer beschikbaar voor de bewoners, zegt het bedrijf.Tegelijkertijd met de verduurzaming voert de woningcorporatie onderhoud uit aan de gevel en het schilderwerk.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.