Op woensdag 8 november is het precies 75 jaar geleden dat de Cobra-beweging in Parijs werd opgericht en dat wordt natuurlijk door het Cobra Museum gevierd. Het museum is trouwens op alle woensdagen gratis toegankelijk voor inwoners voor Amstelveen met de Cobra Pas Amstelveen.

Ook op 8 november dus, als men de tentoonstelling Cobra 75: De vrijheidsschreeuw! kan bezoeken en meedoen met alle feestelijke activiteiten die het museum biedt. Daaronder in het  museumcafé een gratis stukje Karel Appel-kruimeltaart (bij aankoop van een warme drank).

Programma

Het programma voor die dag ziet er verder als  volgt uit. Van 13.00 tot 16.00 uur is er
Atelier Cobra, waar men zijn of haar eigen Vrijheidsschreeuw kan tekenen knippen of plakken en een coole button maken. Om 14.00 en 15.00 uur is er een rondleiding door de over de al genoemde tentoonstelling. En van 13.00 tot 16.00 uur kan men onder met motto ‘Handen op elkaar voor Cobra’ zijn eigen handen in de verf dopen en vervolgens die handdruk op een groot canvas drukken. De activiteiten zijn gratis, maar men moet (zonder Cobra Pas) wel de museumentree betalen. Dat geldt dus niet voor Amstelveners, die de Pas hebben. Men kan die voor een huishouden een Cobra Pasaanvragen. Deze pas is geldig voor twee volwassen en maximaal vier kinderen t/m 18 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.