Alle denkbare hulpdiensten waren er. Het Stadsplein stond zaterdag dan ook vol met auto’s en kramen. Er waren zeventig wagens, vertelde burgemeester Tjapko Poppens in zijn openingstoespraak. Politie en brandweer waren dominant aanwezig met tal van voertuigen, waaronder de oude Ford uit lang vervlogen tijden.

De burgemeester vroeg extra aandacht voor de vrijwilligers, onder meer bij de vrijwillige brandweer.  Maar hij stond ook stil bij de jeugdbrandweer, die zich eveneens op het plein manifesteerde.

Sheriff

Brandweer en politie mochten dan fors zijn uitgerukt, dat wil niet zeggen dat andere hulpdiensten er niet waren. Er stonden bijvoorbeeld aardig wat ambulances, maar daar is niet alles mee gezegd. Velen zullen niet weten dat er zoveel hulpdiensten zijn, zoals die het VGB en de politie had er ook old timers van Amerikaanse sheriffs tegenaan gegooid. Maar ook de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) was met een kraam aanwezig, evenals zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid en een boot van de Reddingsbrigade. En de vraag is of men wel eens van de Noord-Hollandse ‘wensenbus’ heeft gehoord. Eigenlijk was alles wat (hulp) diensten verleent en de veiligheid dienst er.

Demonstraties

Politie en brandweer gaven ook demonstraties. Onder meer rukten twee wagens uit om een automobilist aan te houden, die vuurgevaarlijk was. De verdachte wilde vluchten, kreeg politiepistolen op zich gericht en werd vervolgens geboeid afgevoerd.  Dat hoorde óók bij de Veiligheidsdag, die in Amstelveen zaterdag uitbundig is gevierd  met presentaties.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.