De vijf jaar geleden (1 januari 2019) al van kracht geworden leegstandverordening heeft in feite niets opgeleverd, vindt de SP in de gemeenteraad. Op grond van die verordening moeten leegstaande gebouwen of woonhuizen worden gemeld bij de gemeente, op straffe van een fikse boete, maar door gebrek aan handhaving staan er nog steeds honderden huizen leeg, zegt de SP.

Die zegt vorig jaar al melding te hebben gemaakt van de leegstand in de Schildersbuurt waar de partij zaterdag 14 oktober actie voert.

Woonvisie

In plaats van een afname van leegstand zijn er volgens de SP lege woningen bij gekomen. Raadslid Patrick Adriaans wil dan ook bij de bespreking van de woonvisie (18 oktober) in de gemeenteraad de leegstand aan de orde stellen. “Die verordening hebben we niet voor niets en dus zal de gemeente moeten handhaven”, zegt hij. Adriaans wil weten hoeveel boetes er zijn uitgedeeld aan de eigenaren van de huizen in de Schildersbuurt. “Deze staan immers al jaren leeg.”

Recht

Wonen is een recht, vindt de SP. “En daarom een van de speerpunten van de SP.” Lokaal en landelijk strijdt de partij voor goede huisvesting; ook voor mensen met een laag of middeninkomen moet die volgens de SP betaalbaar zijn. Adriaans: “Wij zullen bij de behandeling van de woonvisie een voorstel doen voor coöperatief bouwen. Dat is bouwen van huizen, zonder tussenkomst van op winst beluste projectontwikkelaars, zowel voor huur als voor koop”.

Wie over wonen of andere onderwerpen wil praten met SP-raads- en bestuursleden kan dat maandag 30 oktober (19.00 uur) in wijkcentrum De Bolder doen.

2 REACTIES

  1. Hallo SP, kunnen jullie ook niet andere partijen oproepen om hier aan mee te doen, want ik denk dat de SP niet de enige partij is die daar zo ongeveer over denkt.

    • Oproepen? Als je het echt belangrijk vindt als partij sluit je je vanzelf aan. Maar ja, het is de SP hè? Andere partijen gunnen de SP geen voortrekkersrol uit angst voor gezichtsverlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.