Er is een online informatiebijeenkomst op 19 oktober (19.30 tot 20.30 uur) voor woningeigenaren die hun huis willen isoleren. Die wordt georganiseerd door de gemeente en het Energieloket Amstelveen. Er wordt weer een collectieve isolatieactie, dit keer voor huiseigenaren in Amstelveen Zuid.

Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners hun woning isoleren tegen een scherpere prijs.

Warme jas

 Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid zegt met de actie het verduurzamen van woningen gemakkelijk te willen maken voor inwoners.  “Isolatie is als een warme jas voor een huis. Dat is comfortabel en zorgt ervoor dat we minder hoeven te verwarmen en flink kunnen besparen op de energierekening.”

Vleermuizen

De collectieve isolatie bestaat uit vloer-, bodem- en binnenzijde dakisolatie. Op dit moment geen spouwmuurisolatie, omdat woningeigenaren die spouwmuren willen isoleren eerst ecologisch onderzoek moeten laten doen om vast te stellen of er vleermuizen of andere beschermde dieren in deze muren zitten. Dat heeft de Raad van State bepaald. Om inwoners niet onnodig op kosten te jagen en te ontzorgen, bekijkt de gemeente in overleg met de omgevingsdienst of zo’n onderzoek en een aanpak voor heel Amstelveen mogelijk.

 Tijdens de bijeenkomst op 19 oktober wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen Amstelveners hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleveranciers. Aanmelden kan via www.energieloketamstelveen.nl.

Inschrijven

Huiseigenaren uit Amstelveen-Zuid kunnen zich tot en met 16 november vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname krijgt men advies over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen aan de actie. Zie voor meer informatie www.energieloketamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.