Auteur Sanne Rooseboom (foto) komt woensdag 11 oktober (15.30 tot 16.30 uur) naar de bibliotheek aan het Stadsplein om uit haar Kinderboekenweek geschenk ‘Ravi en de laatste magie’ voor te lezen én om haar boeken te signeren.

Zij wordt geïntroduceerd door cultuurwethouder Herbert Raat. Thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘bij ons thuis’.

Vragen

Sanne Rooseboom leest dus voor uit haar eigen werk en vertelt kinderen over haar beroep als schrijver. Bij de meeste mensen is zij vooral bekend door haar serie boeken over ‘Het ministerie van oplossingen’. Samen met de schrijfster bedenken deze middag de kinderen hun een eigen verhaal. De toegang / deelname is gratis. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen, bijvoorbeeld over haar boeken.

Geschenk

‘Ravi en de laatste magie’, het Kinderboekenweekgeschenk, gaat over Ravi, haar broer en hun moeder. In de flat waar zij wonen is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Maar dat blijken gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek ‘Jippie!’ Een humeurig sprookje. Daarna volgde ‘Het Ministerie van Oplossingen’ waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn, waaronder het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht. Vorig jaar verscheen haar lovend onthaalde boek ‘Mot en de metaalvissers’, dat op de shortlist van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur stond. Op de speciale kinderboekenweek pagina (debibliotheekamstelland.nl/kinderboekenweek) op de website van de bibliotheek is het hele programma terug te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.