Leerlingen uit 4 en 5 vwo van het Keizer Karel College (KKC) hebben de hoofdprijs gewonnen op het internationale REC-filmfestival in Berlijn. Uit 600 inzendingen was hun film ‘Young in April’ de grote winnaar. Zaterdag (23 september) bleek tijdens de prijsuitreiking van het REC Youth filmfestival dat de film ‘Young in April’ van Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe en Franco de la Cruz de hoofdprijs had gewonnen. Vol trots en onder een daverend applaus namen de leerlingen ‘de Gouden Beer’ in ontvangst.

Filmmakers

De film kwam er ook niet zomaar. In september vorig jaar hoorden de jonge filmmakers bij het vak Kunst dat ze een filmproject konden doen voor het REC Youth Filmfestival in Berlijn met daarbij de kans om dit festival te bezoeken. Woensdag vertrokken zij daarvoor. Een half jaar lang werkten zij met veel inzet aan de film die een zonnige lentesfeer moest uitstralen terwijl het winter was. En de prijsuitreiking misten ze ook bijna toen de metro in Berlijn vertraging had. Maar het harde werken is beloond. De Gouden Beer heeft nu een ereplaats in Amstelveen.

Lenteweer

Young in April is een korte film over drie vriendinnen en speelt zich af in de jaren ’60. Ze genieten van hun vriendschap en het mooie lenteweer. Alles lijkt perfect te zijn, maar er ligt iets duisters op de loer…

Ania van den Hout, Luanna do Amaral Penninx, Lia Alexe en Franco de la Cruz hebben al gezegd dat dit zeker niet hun laatste filmproject zal zijn dat we van hen gaan zien. Mogelijk komt er een tweede film aan als men afgaat op Luanna’s uitspraak: ‘This is only the beginning.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.