Om het thema ‘duurzaamheid’  te promoten houdt de gemeente een markt onder het motto ‘Doe het duurzaam’ op zaterdag (11.00 tot 16.00) in het Noorddamcentrum. Die is bedoeld voor zowel woningeigenaren als huurders, die zelf ‘duurzaam’ willen klussen.

De hogere energieprijzen zijn volgens wethouder Floor Gordon voor veel inwoners een prikkel om hun woning te verduurzamen.

Portemonnee

Via de ‘Doe-het-duurzaam markt’ wil zij Amstelveners die wensen te starten met verduurzamen. “Een duurzaam huis is goed voor de portemonnee en het wooncomfort”, zegt Gordon. Het verduurzamen van woningen draagt bij aan terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, vindt ze. Dat zegt namelijk het Planbureau voor de Leefomgeving.

Energieloket

In het Noorddamcentrum demonstreren verschillende leveranciers hun duurzame materialen, zoals die van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en andere energiebesparende materialen. Ook de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de Energiecoaches zijn aanwezig om inwoners te woord te staan en vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden. “Alle bezoekers ontvangen bij binnenkomst een muntje voor een drankje en er zijn enkele duurzame give-aways. Ook worden er 20 energiebesparende pakketten ter waarde van €35 verloot”, zegt de reclame van de gemeente, die er ook workshops organiseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.