Zondag 24 september (14.00 tot 16.00 uur) opent Schouwburg Amstelveen het nieuwe seizoen met een feestelijke zogeheten previewmiddag. Op het programma staan live voorproefjes van theatermakers, interviews met artiesten en de programmeur van de schouwburg. Ook zullen er trailers van voorstellingen te zien zijn. De presentatie is in handen van Peter Heerschop. Wie er bij wil zijn moet zich aanmelden via www.schouwburgamstelveen.nl/preview en € 7.50 betalen.

Tijdens de previewmiddag wordt ook de eerste Amstelveense Toneel Publieksprijs door directeur Dianne Zuidema uitgereikt, een initiatief van de  schouwburg.  Na afloop van elke toneelvoorstelling konden bezoekers, via een korte vragenlijst, de voorstelling waarderen.

300 voorstellingen

Op de previewmiddag worden bezoekers getrakteerd op voorproefjes van wat er dit seizoen te doen en te zien is binnen de schouwburg. Met meer dan 300 voorstellingen op de agenda én een nieuwe stadsprogrammeur in het team belooft het een prikkelend en gevarieerd seizoen te worden. Cabaretier en columnist Peter Heerschop zal de middag presenteren.

Schouwburg Amstelveen nodigde onder meer uit om het publiek warm te maken voor hun eigen voorstelling: Cabaretduo Blauwe Vinkjes maken hun opwachting. Het cabaretduo Blauwe Vinkjes, bestaande uit Manon Blaauw en Kevin van den Berg, won in 2021 de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en was in dat zelfde jaar finalist van Cameretten. Het cabaret-duo geeft vrijdag 24 november avondvullende voorstelling.

 Kiki Schippers

Ook cabaretière (en winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs) Kiki Schippers (foto) is er bij. Zij geeft met haar band een voorproefje van het muziekprogramma op vrijdag 9 februari. En dan het Popkoor Amstelveen, dat donderdag 12 oktober meezingt in het theaterconcert The Joshua Tree – U2 van formatie Beyond the Music.

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver en theatermaker, die derde werd bij de kennisquiz De slimste mens en zaterdag 20 januari in de Kleine Zaal van Schouwburg Amstelveen staat. Daar legt hij zijn publiek haarfijn uit hoe poëzie werkt. Deze zondag alvast een preview.

 Ballade

Met het theaterconcert ‘De Ballade van Maunthausen’ komt zangeres Niki Jacobs woensdag 1 mei naar de schouwburg. Ze zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en is wereldwijd bekend als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Ook zij laat tijdens de previewmiddag een voorproefje horen.

Kaarten voor de middag zijn te bestellen via www.schouwburgamstelveen.nl/preview.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.