Maandag 9 oktober (19.00 tot 21.00 uur) is er een informatieve avond over palliatieve zorg in de Ontmoetingsruimte Ziekenhuis Amstelland. Wie er bij wil zijn, moet zich aanmelden via communicatie@zha.nl, onder vermelding van de naam en met hoeveel personen men komt.

De zaal is open vanaf 18.30 uur. Volgens het ziekenhuis heeft, als beter worden niet meer mogelijk is, palliatieve zorg als doel een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te realiseren voor patiënt en zijn of haar naasten.

Soms jaren

Die zorgvorm kan weken, maanden of jaren nodig zijn. Het doel van de avond is in gesprek te gaan over de mogelijkheden in de regio, over levensvragen, maar ook over hoe het stervensproces uiteindelijk gaat. Het team palliatieve zorg nodigt mensen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Iedereen is welkom.

Verminderen klachten

Aan de orde komt volgens het ziekenhuis dat het leven zo prettig mogelijk maken door het voorkómen en / of verminderen van klachten, ondanks ziekte. De palliatieve fase begint op het moment dat duidelijk is, dat iemand waarschijnlijk sterft aan een ziekte. Het kan zijn dat iemand maar kort te leven heeft maar dat hoeft niet, meldt het team. ‘Hoelang de palliatieve fase duurt, verschilt per persoon.’ Palliatieve zorg wordt vaak verward met terminale zorg. Terminale zorg is de zorg in de laatste drie maanden van iemands leven. Palliatieve zorg richt zich niet op sterven, het richt zich op het leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.