De VVD-fractie in de gemeenteraad vindt dat het Cobra Museum beter zakelijk geleid moet gaan worden en er is voor de Amstelvener. Dus n iet een museum dat min of meer toevallig in Amstelveen staat.

De zorgondernemer Marius Touwen mag zich dan wel als financier hebben gemeld, maar in de extra raadsvergadering van woensdag hield cultuurwethouder Herbert Raat (ook VVD) een slag om de arm, wat de goede afloop van de verdere besprekingen van de financiële problemen van het Cobra Museum betreft.

Bedrijfsvoering

De bedrijfsleiding en -structuur moet veranderen, vindt de VVD. Dat zei raadslid Femke Lagerveld (foto) namens die fractie ook woensdag. “Voor ons blijft een deugdelijke bedrijfsvoering met een realistische financiële jaarplanning het allerbelangrijkste”, zegt ze. Volgens haar moet de gemeente niet jaarlijks bakken vol gemeenschapsgeld, waarmee zorgvuldig moet worden omgegaan, aan het museum besteden.

Eén keer goed

Fractievoorzitter Jet Smit acht continuïteit ‘voor de korte termijn’ goed, maar kennelijk wil zij de directie vervangen. “Niemand is onvervangbaar en de bestaande patronen bij het Cobra moeten echt doorbroken worden”, zegt ze. Touwen denkt niet dat het probleem bij directeur Stefan van Raay ligt en vindt hem de geschikte persoon om aan het museum leiding te geven.

Voor de VVD is het met D66 eens, zoals woensdag uitgesproken door raadslid Saloua Chaara, dat we het museum behouden blijft voor Amstelveen. “Maar dan wel op een andere, solide en transparante basis, zowel wat de financiën als de organisatie betreft”, zegt Smit. De acute slechte financiële situatie bij het Cobra Museum heeft wat opengebroken. Dat biedt ook kansen, maar we kunnen het als gemeente in dit geval maar één keer goed doen”

1 REACTIE

  1. Een deugdelijke bedrijfsvoering met een realistische financiële jaarplanning is natuurlijk een belangrijke voorwaarde, maar het allerbelangrijkst is een aansprekende en zinvolle bestemming voor dat gebouw. Het moet voor de Amstelveners gaan léven. (Ik zou bijna die vreselijke makelaarsterm ‘bruisen’ willen gebruiken.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.