Uit Amstelveen gaan vier leden van de scoutingroep Kantankye, samen met ongeveer tweeduizend Nederlandse scouts, naar Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree. Dat is een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd en waar ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen.

Ze gaan dinsdag (25 juli) troep weg uit Badhoevedorp, met een bus naar het vliegveld.

Badhoevedorp

Deelnemers uit Amstelveen vertrekken van de troep ‘Bosbeekjuffer’ in Badhoevedorp. Daar zien zij ook de scouts uit onder meet Driehuis, Haarlem en Hoofddorp.  Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich goed voorbereid op hun reis, onder andere via het Contingentskamp. Daar kwamen alle Nederlandse scouts bij elkaar kwamen en troffen zij de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Zuid-Korea. De nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op deze reis.

Het Dutch contingent bestaat in totaal uit 36 troepen: 36 jeugddeelnemers en vier begeleiders, ondersteund door het contingent management team. Deze vrijwilligers zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich als vrijwilliger inzetten voor de Zuid-Koreaanse organisatie in het International Service Team (IST).

World Scout Jamboree

De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 50.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.  

2 REACTIES

  1. Weer een voorbeeld van een overbodige vliegtuigreis van mensen die menen dat ze er “recht” op hebben om heel de wereld over te vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.