Ook zondag verschenen verschillende (deze keer goed ingesmeerde) GroenLinksers in twee bootjes op De Poel, voor hun maandelijkse actie tegen zwerfvuil. Ze gingen zogezegd ‘plastic vissen’ een ander begrip voor zwerfvuil opruimen dat in het water en op de kant is achtergelaten.

Burgerraadslid Simon Lutz van de fractie van GroenLinks heeft over zijn tocht op het water gemengde gevoelens.

Pet

Positief vond hij dat hij nu minder flessen vindt dan een jaar geleden. “Maar nog steeds gooien mensen allerlei rommel achteloos in het water.” Volgens gemeenteraadslid Fatumo Farah helpt nu het statiegeld op plastic flessen en blikjes, waardoor er minder wordt weggegooid. Tegelijkertijd weet zij dat er na een feest bij een van de horecatenten of op een strandje aan De Poel veel troep in het water terug te vinden is. “Ik kan er met de pet niet bij, maar mensen lijken te denken dat je afval gewoon in het water kunt gooien.”

Erfgoed

Volgens Lutz blijven vrijwilligers van GroenLinks afval verzamelen en plastic vissen “zo lang dat nodig is om Amstelveners bewuster te maken.” De bootjes werden overigens aan de GroenLinksers ter beschikking gesteld door Stichting De Uiterton, die een loods heeft in heempark De Braak en jonge mensen daar oefenen met botenbouw. Ook restaureren vrijwilligers van De Uiterton ‘varend erfgoed.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.