Op 4 juni kreeg Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens de versierselen die koren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de vijftiende Amstellanddag, die Poppens opende op Wester-Amstel.

Renske Peters kreeg dit lintje voor haar jarenlange inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland.

Manifest

Zij was onder meer bestuurslid van Stichting Beschermers Amstelland en zette zich in voor het behoud van het Amstelland als een toegankelijk agrarisch en cultuurhistorisch landschap met behoud van de natuur en de weidevogelgebieden. Al vroeg zag zij de dilemma’s van het agrarisch landschap en het belang om overheden, instanties en het grote publiek daarvan bewust te maken. Zij slaagde erin om voor dat doel partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken. Belangrijk resultaat van die samenwerking was het manifest ‘wij staan voor Amstelland’ dat zestien organisaties in 2017 ondertekenden.

Amstellanddag

Renske Peters is ook al jaar en dag de drijvende kracht achter de organisatie van de Amstellanddag, waarop diverse organisaties in het Amstelland hun deuren openen voor het publiek. Haar kracht is dat zij de verschillende belangen en mensen in het gebied met elkaar weet te verbinden, zei de burgemeester. Daarbij is zij iemand die met haar enorm werklust en dadendrang ideeën omzet in acties en allerlei projecten leidde. Ze zette zich niet alleen in voor duurzame boerenbedrijven, maar ook voor het behoud van tuinencomplex Amstelglorie en het beperken van de bomenkap rond de A9. Ook dacht zij kritisch maar constructief mee met de gemeente met de plannen voor het buitengebied. Peters wordt omschreven als een bevlogen en gedreven bestuurder met een scherpe blik. “Recht door zee, vriendelijk maar altijd ‘to the point’ streed zij voor haar doel: bescherming en behoud van het mooie Amstelland”, zei Poppens.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.