In Museum JAN aan de Dorpsstraat begint op 23 juni de tentoonstelling van ‘Schilderen met een lens’, een overzicht van de werken van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. Die expositie duurt tot 24 september.

Die tentoonstelling geeft een beeld van het rijke en diverse fotografische oeuvre dat Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier in 25 jaar heeft opgebouwd.

70 jaar

Het is eigenlijk een verjaardagscadeau. Haar oeuvre wordt namelijk ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag voor het eerst in de breedte getoond. Van Hövell tot Westerflier is kampioen van de fotografische verstilling en natuurlijk licht. Haar portretten en stillevens doen denken aan bekende Nederlandse schilders als Johannes Vermeer en Clara Peeters, terwijl haar stadsgezichten herinneringen oproepen aan de fotografie van George Hendrik Breitner en Jacob Olie.

Glas

Tegelijkertijd viert Museum JAN als hét museum van glaskunst, ook de 65ste verjaardag van Bernard Heesen, een van de belangrijkste en invloedrijkste glaskunstenaars van Nederland. In de tentoonstelling ‘Glas uit de Oude Horn’ wordt nog niet eerder geëxposeerd werk getoond van Heesen én van een nieuwe generatie glaskunstenaars uit glasblazerij de Oude Horn. Er worden werken getoond van Nienke Sikkema en Josja Schepman. Deze tentoonstelling is van 24 juni t/m 15 oktober te zien in Museum JAN.

Foto: Jurian den Besten 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.