Basisschool Omnibus is de eerste met een moestuin. Het vernieuwde schoolplein opende kinderburgemeester Lode Besseling vrijdagmorgen door een lint door te knippen, in aanwezigheid van de wethouders Frank Berkhout van Onderwijs en diens collega Floor Gordon (groen).  

Er komen binnenkort meer schoolpleinen, waar niet de speeltoestellen de overhand hebben, maar ook tuinen worden aangelegd. Binnenkort komt er één bij het nieuwe schoolgebouw aan Landtong, vertelde wethouder Berkhout. En ook voor het Hermann Wesselink College (HWC) is gekozen voor aarde in plaats van tegels, om het water in de aarde te laten weglopen, zei hij.

Gemeente betaalt

Er waren ook omwonenden bij de officiële opening. Directeur Barbarella Janus heette iedereen welkom, maar gaf toen het woord aan de leerlingenraad, waarvan de woordvoerder zei blij te zijn dat de gemeente de herinrichting heeft betaald. Overigens hebben de tuintjes van diverse kinderen, waarvan hun namen erbij staan, ook een educatieve functie. De klassen kunnen namelijk iets leren over de groenten die er van zaad naar volle wasdom komen. Navraag bij Berkhout leerde dat de herinrichting van het plein met de moestuin niet meer dan ongeveer vijftig mille kostte. Voor vervolgprojecten is circa zes ton gereserveerd.

Foto’s: Boven de opening door kinderburgemeester en onder hij samen met de wethouders Gordon en Berkhout (rechts).

1 REACTIE

  1. Erg leuk, alleen ik zou wel eens willen weten hoe dat geheel is georganiseerd. Bijvoorbeeld begeleiding, ( je moet toch wel iemand hebben die er echt verstand van heeft en ook goed met kinderen om kan gaan.) tuingereedschap plus onderhoud daarvan.
    Overigens zijn er in Waardhuizen tussen huizenblokken in heel wat stukjes groen die nagenoeg nooit gebruikt worden. Misschien iets voor het scholencomplex bij de Orion?
    Scheelt de gemeente ook weer wat onderhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.