Op donderdag 15 juni (20.00 uur) spreek Caroline de Westenholz (foto) bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg over haar Couperusbiografie ‘Louis Couperus, een verwende vagebond’.

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de Haagse schrijver overleed. In 1991 publiceerde Frédéric Bastet ‘De wereld van Louis Couperus’. Die biografie is inmiddels toch licht gedateerd. Er is sindsdien veel onderzoek gedaan en gepubliceerd.

Rijk archief

In de loop van de jaren is bovendien veel nieuw materiaal boven water gekomen: Onbekende foto’s van Couperus zelf, brieven van hem of van mensen die hij gekend heeft. Het herdenkingsjaar 2023 is het uitgelezen moment voor een nieuwe geïllustreerde biografie. Caroline de Westenholz, Couperus-kenner bij uitstek, heeft geput uit het rijke archief van het Louis Couperus Museum, dat naast het fotoarchief van Bastets boek ook een schat aan andere illustraties omvat. Het boek van De Westenholz vormt een neerslag van wat ruim een kwart eeuw tentoonstellingskunst heeft bijgedragen aan de literaire nalatenschap van Louis Couperus en is schitterend geïllustreerd met ruim 400 foto’s.

Kunsthistorica

Dr. Caroline de Westenholz (Londen, 1954) is kunsthistorica, biografe en oprichtster van het Louis Couperus Museum in Den Haag. Over het leven van Louis Couperus publiceerde zij onder andere Een witte stad van weelde. Louis Couperus en Nice (1900-1910). Ze heeft vele tentoonstellingen georganiseerd en artikelen geschreven over de Hagenaar. Voor haar inspanningen om de literaire nalatenschap van Couperus levend te houden, ontving ze diverse onderscheidingen, waaronder de Zilveren Anjer, die zij uitgereikt kreeg door Prinses Beatrix.

De inloop van de avond is om 19.30 uur. Na afloop van de lezing, waarbij ook veel beeldmateriaal zal worden vertoond, is er gelegenheid tot napraten en wordt er gesigneerd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.