Raadslid Menno van Leeuwen van VVD maakt zich zorgen over de hulpdiensten over het feit dat buurgemeente Amsterdam aankondigde veel wegen te gaan sluiten voor auto’s om de stad ‘autoluw’ te maken. Van Leeuwen, die ook lid is van de raad der Vervoerregio Amsterdam, heeft er schriftelijke  vragen over aan B&W gesteld.

Toen Amsterdammers veelvuldig in Amstelveen begonnen te parkeren, omdat in de hoofdstad (fors) betaald parkeren invoerde, moest men hier worden volgens de gemeente het ook wel gaan doen, redeneert hij.

Buitenveldert

En recent zagen Amstelveense weggebruikers de ellende die afsluiting van de Buitenveldertlaan die in het verlengde van de Beneluxbaan ligt teweeg bracht en waardoor het verkeer volgens Van Leeuwen muurvast stond. “Ik moet er niet aan denken, dat dat voortaan altijd zo gaat zijn,” zegt hij. Maar jij is vooral bang dat de hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld de spoedeisende hulp van het VUMC, te laat komen. “Het kan niet waar zijn, dat door deze plannen daar problemen mee zou kunnen ontstaan.”

 Auto uit pesten

De plannen van Amsterdam zullen naar verwachting ook negatieve gevolgen hebben voor het verkeer op de A10 en A9. Terwijl Amsterdam deze plannen introduceert, worden door het Rijk juist miljardeninvesteringen hierin gedaan zoals in de verbreding van de A9 en het toekomstige Zuidasdok, constateert hij. “Het idee is dat mensen dan vanzelf de auto zullen laten staan, maar op dit moment zijn hiervoor te weinig alternatieven en nemen de budgetten voor het Openbaar Vervoer eerder af dan toe. Men moet eerst de zaken voor elkaar hebben voordat met de mensen uit hun auto pest”.

Fiets

Van Leeuwen heeft in de Vervoerregio Amsterdam ook aandacht gevraagd voor belangrijke onderwerpen zoals fietsveiligheid, het verbreden van de Bovenkerkerweg, een OV station in Legmeer en de wens om Amstelveen- Zuid / Aalsmeer / Uithoorn een directe verbinding te geven met Schiphol.

2 REACTIES

  1. Even nadenken hoor. Wie waren o.a. nou altijd voor bezuinigingen op het ov ? Was daar nou niet altijd de VVD bij?
    Een beetje populistisch gereutel voor op de bühne dus met een hoog huilie huilie gehalte zoals in die kringen te doen gebruikelijk.

  2. Je zult maar eens ergens niet helemaal voor de deur kunnen komen met de auto. Vreselijk! Ik begrijp dat VVD-ers zich daar heel druk over maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.