Via het nu opgerichte fonds voor Groen, Water en Recreatie heeft de gemeente tien miljoen euro gereserveerd voor investeringen in die gebieden. Het bedrag is voor de komende tien jaar bestemd, maar in vier daarvan wil zij er al vast zes besteden.

Met het zogeheten ‘impulsfonds’ wil de gemeente de komende vier jaar elk van die gebieden versterken, zegt zij. In de bestedingsplannen wil zij een ‘eerste afweging’ maken over hoe, waar en wanneer. Maar het uitgangspunt blijft zichtbaar vergroenen en mensen stimuleren te bewegen.

Groen

Wethouder Floor Gordon (D66) denkt vooral aan groen, haar portefeuille. “We investeren bijvoorbeeld de komende jaren in het vergroenen van beeldbepalende locaties, zoals het Stadshart, het Raadhuisplein, de rotondes van de Beneluxbaan en school- en speelpleinen”, zegt zij. “Het groen specifiek in Amstelveen-Noordoost en de wijk Middenhoven kan wel een kwaliteitsimpuls gebruiken.”

Overigens moet er nog gemeentelijk beleid voor Groen en Gezonde Leefomgeving komen, vastgesteld door de gemeenteraad in zogenaamde ‘visies’.  Maar daar lopen B&W volgens haar op vooruit. Er is onder meer zegt Gordon geld gereserveerd voor de Nationale Boomfeestdag die dit jaar in Amstelveen plaatsvindt.

 Park in Amstelveen-Zuid

Een van de maatregelen is een nieuw onderzoek naar een stadspark in Amstelveen-Zuid, onder de nieuwe woonwijk De Scheg, waarop in de gemeenteraad is aangedrongen. Volgens wethouder Herbert Raat (recreatie) is er een in het zuiden van Amstelveen toenemende behoefte aan recreëren in de natuur. Overigens is het een oud VVD-verlangen de noordelijke Poeloever te voorzien van een strand. Raat (VVD) zegt dat er in elk geval aan een bestedingsvoorstel voor recreatie aan de Poel wordt gewerkt en hij daar in het najaar mee naar de gemeenteraad komt. “Deze locatie, een toegangspoort naar het Amsterdamse Bos, is een van de parels van Amstelveen en een plek bij uitstek voor sport en recreatie”, vindt hij. Volgens hem is de laatste jaren gebleken dat hoogwaardige voorzieningen  dichtbij huis belangrijk zijn.

De gemeente wil ook bijdragen aan een kanoroute door de Middelpolder en financiering voor de skatebaan aan de Legmeerdijk uit het fonds fiancieren.

‘Groen moet je doen’

De actie ‘Groen moet je doen’, waarbij inwoners met suggesties komen voor beplanting, wordt verlengd. Volgens Gordon is die succesvol. Maar zij wil er nu ook kleine waterinitiatieven te betrekken, zoals het aanbrengen van watertappunten.

1 REACTIE

  1. Wat heeft een strand aan de Poel met groen en recreatie te maken? En zeker als je bedenkt dat daarvoor gedeeltelijk de biotoop van de ringslang verdwijnt en het Amsterdamse Bos een 500 m verder ligt. Het lijkt mij meer een impuls om de horeca in het Oude Dorp die in handen is van diverse prominente VVD’ers en D66’ers op kosten van de belastingbetaler in de vaart der volkeren op te stoten.
    Zoals gewoonlijk riekt dit weer naar belangenverstrengeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.