Onder het motto ‘Tussen kunst en kind’ is er zaterdag 13 mei om 14.30 uur in het Cobra Museum een bijeenkomst over een over kunstenaar zijn en het moederschap. De toegang is gratis, maar voor de entree in het museum moet men wel betalen.

Het combineren van werk en ouderschap is in vele sectoren een uitdaging, maar in de kunstwereld lijkt dit nog meer het geval te zijn, zeggen de organisatoren.

Deens

Het kunstenaarschap vereist volgens hen (meer) toewijding en constante flexibiliteit en beschikbaarheid. Maar ook het moederschap stelt veel eisen. Er is – passend bij de tentoonstellingen van dit moment – een Deense beeldhouwer van stal gehaald. Sonja Ferlov is beeldhouwer en moeder, te zien in de tentoonstelling ‘Je est un autre’.  Kunsthistorica en cultuurwetenschapper Rannilt Pol gaat in op het leven en werk van Ferlov en hoe het moederschap haar manier van werken beïnvloedde.  Vervolgens zal er worden gekeken naar hoe het vandaag de dag is om zowel kunstenaar als moeder te zijn. Schrijver en kunstenaar Mirthe Berentsen praat hierover met Rannilt Pol.

Politisering

Berentsen schrijft momenteel een boek over kunst en de politisering van het moederschap dat uitgegeven zal worden bij Das Mag. De titel van het evenement is geïnspireerd op haar aankomende podcast ‘Tussen kunst en kind’. Meer informatie op www.cobra-museum.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.