De gemeenteraad zegt te willen praten met jongeren over participatie en die betrekken bij het beleid. Daartoe houdt de raad een bijeenkomst in P60 aan het Stadsplein op woensdag 10 mei van 19.30 tot 21.00 uur (inloop 19.00 uur).

Daar kunnen jongeren met goede ideeën voor de stad heen. Die mogen zij ook (kort) presenteren, zogeheten pitches. Aanmelden bij raadsgriffie@amstelveen.nl.

Duurzaamheid

De gemeente zegt het van belang te vinden dat ook jongeren betrokken worden bij het beleid en daarover wil de gemeenteraad dus met hen praten. Hoe vergoten wij hun inbreng? wil kennelijk de lokale politiek weten. Volgens de gemeente heeft een aantal jonge Amstelveners, kennelijk politici in de dop, gevraagd ideeën te mogen presenteren. Overigens heeft het raadsgesprek weer een ‘duurzaam’ karakter want het past in Sustainable Developmant Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Coalitiepartij Goed voor Amstelveen pleitte en haar verkiezingsprogramma voor die doelen in Amstelveen een deel van het beleid te laten worden.

1 REACTIE

  1. Hoe gaat het trouwens met die skatebaan in Westwijk waar dat plan door jongeren was ingediend en door de volledige raad was aangenomen en vervolgens jaren later nog steeds niet is gerealiseerd of is afgeblazen?
    Sorry, maar ik word wat cynisch over die participatie. Het is één groot toneelstuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.