Tot en met zondag 7 mei is het meivakantie en draaien er extra veel films voor de jeugd en volwassenen, dagelijks vanaf 11.30 uur in Cinema Amstelveen.

Voetballende meisjes kunnen nu eindelijk ook dagdromen in het voetbalverhaal Leeuwin.

Meidenvoetbal

Dat gaat over Rosi, die een perfect leven heeft in Suriname (mooi huis, veel vrienden en een passie voor voetbal). Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

The Super Mario Bros Film

(6+/ NL 2D) | VS 2023 | 100 min | animatie
Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad, een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach ontdekt Mario zijn eigen krachten.

Revoir Paris

(12+) drama | 110 min | F 2022 Drie maanden na het overleven van een terroristische aanslag herinnert Mia zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar stappen van die noodlottige avond na te lopen in de hoop dat wanneer ze zich meer herinnert, ze haar leven weer op kan pakken.

Till

( AL)  drama | 135 min | VS 2022 Till is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi.

A Good Person

(12+) drama | 135 min | VS 2022 Allison heeft alles: een fantastische verloofde, een carrière en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar schoonzus om het leven. Ook Allison komt er niet zonder kleerscheuren of emotionele littekens vanaf. Zij wordt uit het ziekenhuis ontslagen met niet verwerkt verdriet en een verslaving aan pijnstillers.

The Blue Caftan

(9+) ) drama | 130 min | Marokko 2023 Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

Air

(AL) Waargebeurd | 120  min | VS 2023 De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden. Het verhaal achter de opkomst van the Nike Air Jordans.

 Une Belle course 

(12+) komedie | 95 min | FR 2022 De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven. begonnen is.

The Quiet Girl

(An Cailin Ciúin )(AL) drama| 105 min | IR 2022  Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.