Woensdag (5 april) hielt de scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs Panta Rhei een sport- en speldag die volgens de school in het teken stond van samenwerken en verbinding. Het was namelijk de Dag van de Verbinding.

In het Olympisch Stadion namen 325 leerlingen uit eerste en tweede leerjaar plus de Internationale Schakelklas (ISK) deel.

Samenwerking

Doel van deze dag was dat leerlingen uit de ISK en reguliere leerlingen elkaar beter leren kennen. Ze waren ingedeeld in gemengde groepen met de namen van landen waaruit ISK-leerlingen afkomstig zijn. In alle spelonderdelen was samenwerking essentieel.

Bij de opening was er een vlaggenceremonie, waarbij namens iedere groep een leerling de groepsvlag meenam op een ronde door het Olympisch Stadion.

Estafette

Derdejaars leerlingen hielpen in de organisatie en zorgden voor de begeleiding ter plekke. Het programma werd afgesloten met een estafette. Volgens Panta Rhei was de sport- en speldag een groot succes, waaraan het zonnige weer ook bijdroeg. ISK-leerlingen en reguliere eerste- en tweedejaars scholieren werkten samen en hadden ook plezier met elkaar. De derdejaars leerlingen haalden veel voldoening uit het begeleiden van de groepsopdrachten

Het idee voor deze dag ontstond toen het aantal ISK-leerlingen vorig jaar hard groeide. Tegenover 74 ISK-leerlingen in schooljaar 2020-2021, telt de ISK nu 129 leerlingen. Het is belangrijk dat de verschillende groepen leerlingen elkaar leren kennen, vindt de school. “Dat zorgt voor een betere sfeer en meer rust in de school.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.