Dat was een kolfje naar haar hand, vrijdagmorgen. Wethouder Floor Gordon, van zowel duurzaamheid als inclusie, opende formeel de kinderspeelplaats aan de Dr. Willem Dreesweg (bij Overmijn in Middenhoven). Kinderen uit de buurt hebben in De Meent bepaald was daar zoal aanwezig is, nadat de oude speelplaats nodig moest worden opgeknapt.

Over die vernieuwing hadden de kinderen daar in de Meent ook nagedacht over de kosten. Met het resultaat was zowel gemeente als de kinderschare blijkbaar tevreden.

Eieren zoeken

Die kinderen mochten twee dagen voor Pasen ook door gemeentepersoneel verstopte chocolade eieren op de speelplaats zoeken en die in een papieren groene handtasje deponeren. Maar er waar een buurtbewoner voor nodig geweest als initiatiefnemer om daar het kroost een totaal nieuwe speelplaats voor elkaar te krijgen. De wethouder roemde de inzet van omwonende Tamir Dotan, die samen met haar en diens dochter Shai het lint mocht doorknippen.

Rolstoel trampoline

Gordon herinnerde er aan dat ook de ouders en de kinderraad hadden meegedacht over het ontwerp. Er staan nu veel avontuurlijke toestellen op de speelplaats, maar ook vijftien bomen, veel struiken en enkele bankjes. Vooral dal laatste trog Gordon, die ook wethouder voor openbaar groen is. Het was haar verder opgevallen dat kinderen uit de buurt samen willen spelen, zonder iemand uit te sluiten. Ook daar stond zij natuurlijk achter. “Een van de toestellen is een rolstoel trampoline, zodat iedereen – gehandicapt of niet – kan meedoen”, zei ze. “Die ook voor rolstoelers toegankelijke trampoline kreeg de meeste stemmnen.”.

Speelveld

De gemeente gaat ook het aangrenzende speelveld nog opknappen. Door het natte weer van de afgelopen tijd starten deze werkzaamheden nu. De hekken rondom het speelveld blijven staan tot het werk is afgerond. Spelen kan dus nog even niet op dat veld. Wie speelplaatsen in Amstelveen zoekt, kan op de digitale kaart op de website kijken: amstelveen.nl/speelplaatsen. Daar staan ook de speelplaatsen aangegeven met toestellen voor kinderen met een beperking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.