Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers van Nederland deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven. Donderdag 13 april (19.30 uur) is hij in Cinema Amstelveen.

De avond, waarop hij praat over het thema Eurocrime, is een samenwerking van Cinema Amstelveen met Platform C, in de serie Platform C masterclasses. De keuzefilm is The Burglars (1971).

 Hele wereld

Zijn films (onder meer Brimstone, Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter) wonnen vele gouden kalveren, draaiden op grote festivals als Berlijn en Venetië en werden verkocht aan de hele wereld.

In Koolhovens Keuze deelt Martin aan de hand van door hem uitgezochte scènes zijn inzicht in film, doorspekt met geestige anekdotes en meningen over van alles en nog wat.

Griek
Een klassieker van genrekoning Henry Verneuil met grote namen als Jean Paul Belmondo, Omar Shariff en Robbert Hossein. Een bende, onder leiding van Azad, steelt diamanten van een steenrijke Griek. De corrupte politie-inspecteur Abel Zacharia moet het zaakje zien op te lossen.

Andere data voor Koolhovens Keuze zijn: Donderdag 14 sep 2023– Thema Nederlandse film – Daens (1992); Donderdag 5 okt 2023– Thema Booz & dope – The Big Lebowski  (1998); Donderdag 9 nov 2023-Thema James Bond – Die Another Day (2002); Donderdag 7 dec 2023-Thema Ennio Morricone- Investigation of a Citizen Above Suspicion (1970).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.