Walnotenbomen komen nu, ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van de eerste lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), aan de Biesbosch. De gemeente heeft die plek aangewezen en de partij ts blij, zegt ze.

Eind mei bestaat bbA dertig jaar, wat op zondag 4 juni wordt gevierd. Dertig Walnoten bomen zegt de partij ter gelegenheid daarvan te willen schenken aan de Amstelveense bevolking. De bomen komen op de strook tussen de hoek Rembrandtweg / Beneluxbaan en de nieuwe flat aan de Biesbosch 225.

Transport

De dertig bomen worden geplaatst op dinsdag 4 april in aanwezigheid van bbA-leden, vertegenwoordigers van de gemeente en andere belangstellenden. “Het tijdstip is afhankelijk van het transport van de bomen”, meldt de partij. Betrokkenen worden die dag hierover per mail, app of telefonisch geïnformeerd. Belangstellenden kunnen zich daarvoor melden via info@burgerbelangen-amstelveen.nl; en zij worden dus tijdig geïnformeerd over het tijdstip van het planten.

Brief aan omwonenden

In een brief aan de omwonenden laat de gemeente weten de schenking van bbA van harte te aanvaarden en ervoor te zorgen dat de walnotenbomen tot volle bloei komen. De strook werd aanvankelijk gebruikt voor de aanleg van de verdiepte Amstelveenlijn en voor de bouw van flat TwoTwoFive aan de Biesbosch. Nu dat stuk is vrijgekomen wil de gemeente er een groenstrook van maken met gazons en wandelpaden. Het publiek kan daardoor dicht bij de bomen komen en eventueel afvallende walnoten meenemen. “Dit is voor ons doel een ideale plaats. Het publiek kan er dichtbij komen en zo aan de Beneluxbaan ligt de strook goed in het zicht”, zegt Linda Roos, oprichter van bbA en ook bedenker van het walnotenbomenplan.

Gordon

bbA zegt ‘zeer tevreden’ te zijn over de gemeentelijke medewerking, met name van wethouder Floor Gordon, die over het groen gaat. Daardoor kon snel actie worden ondernomen en gingen de gemeentelijke diensten op zoek naar een geschikte locatie. Alle partijen waren zich ervan bewust dat de walnotenbomen nog voor de zomer moesten worden geplant omdat anders bij een droge zomer de grond te droog zou worden.

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan hoopt “dat veel Amstelveners hiervan in de toekomst de vruchten kunnen plukken en de walnoten niet te ver van de boom vallen. Alleen samen maken we Amstelveen nog groener,” zegt hij.

Eerst was bbA met de directie van Golfcentrum Amsteldijk een plaats overeengekomen op de golfbaan. Toen dit bekend werd wees de gemeente erop, dat dit problemen zou geven, omdat een bomenstrook op de overeengekomen plaats in strijd was met het bestemmingsplan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.