Zoals al eerder bericht is er een gemeentelijke ‘collectieve isolatieactie’ voor woningeigenaren in Amstelveen Noord. In het kader daarvan is er een online informatiemeeting op donderdag 13 april (19.30 tot 20.30 uur).

De gemeente, en in zonderheid wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid, zegt het verduurzamen van woningen gemakkelijker en voordeliger te willen maken voor haar inwoners en energiebesparing te willen stimuleren.

Aardgasvrij

Door de aankoop te bundelen kunnen woningeigenaren isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs, zegt de gemeente. Naast vloer/bodem-, spouwmuur-, en -dakisolatie maakt de actie ook glasisolatie mogelijk, Isoleren zorgt volgens Gordon voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. ´“Isolatie is de belangrijkste stap in de voorbereiding op aardgasvrij wonen”, zegt ze. “Ook draagt isolatie bij aan een gezonder binnenklimaat, omdat het vochtproblemen voorkomt.” Isoleren is volgens de gemeente ‘vaak een relatief eenvoudige ingreep die snel en tegen een gunstige prijs uitgevoerd kan worden.’ Spouwmuurisolatiekosten zijn door lagere stookkosten gemiddeld binnen vier jaar terugverdiend, meent zij. Op de achtergrond speelt mee dat de lokale overheid per se in 2040 van het gas en andere fossiele warmtebronnen af wil.

Energieloket

Tijdens de online bijeenkomst op 13 april wordt de isolatieactie  toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond kan via www.energieloketamstelveen.nl.

Inschrijven

Huiseigenaren kunnen zich van 13 april tot en met 13 mei 2023 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Die geeft woningopname advies over onder andere het type isolatie, waarna men een persoonlijke offerte ontvangt. Dan kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Het laatste ‘duurzame nieuws’ is ook beschikbaar op facebook en instagram (facebook.com/DuurzaamheidAmstelveen en (instagram. com/duurzaamamstelveen/)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.