De strijd om wereldkampioen rolsteldansen te worden, de World Cup Rolstoeldansen, vindt het komende Paasweekend in Amstelveen plaats. Om precies te zijn in de Ben Goutsmithal (De Meerkamp) aan de Sportlaan.

Het is dus de plaats van de ’23 World Para Dance Sport International Competition’, die van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april wordt gehouden. Er doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen aan mee.

Hoogtepunt

Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers. Er zijn wedstrijden in alle klassen en categorieën. Zo wordt er gedanst in de categorieën combi-dans (een rolstoelgebruiker danst met een staande partner), duo-dans (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) standard en latin en freestyle single. Zeven internationaal gerenommeerde juryleden beoordelen wie de kunst van het rolstoeldansen het best beheersen. De organisatie is in handen van Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) en partners.

Corrie van Hugten

Tweeëndertig jaar lang was rond Pasen Cuijk het toneel van de World Para Dance Sport International Competition. Corrie van Hugten, voorzitter van de SRN en woonachtig in Amstelveen, heeft dit rolstoeldansenevenement naar Amstelveen gehaald. “Het evenement kon niet langer in Cuijk georganiseerd worden,” zegt ze. “Veel dansers benaderden de Stichting Rolstoeldansen Nederland met de vraag of er in het Paasweekend toch een wedstrijd zou zijn. Er stond een werkgroep op om de World Para Dance Sport International Competition elders te organiseren. Ik heb vervolgens contact gezocht met de directeur van AmstelveenSport, Heleen van Ketwich-Verschuur en vroeg haar of we het in Amstelveen konden organiseren. Het antwoord was volmondig ‘ja’ en hierdoor kan deze prachtige wedstrijd dit jaar in sporthal De Meerkamp gehouden worden.”

Dutch open

Vrijdag 7 april start het rolstoeldansevenement om 14:00 uur met ruim 60 presentaties in de verschillende categorieën freestyle (single, duo en combi). Zaterdag 8 en zondag 9 april is de Dutch Open en World Para Dance International Competition in duo, combi, single woman / men vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. Ook wordt gedurende deze dagen een WPDS demonstratiewedstrijd Powerchair georganiseerd.

Toegangskaarten en meer informatie over de 2023 World Para Dance Sport International Competition op: www.dutchparadance.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.