Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart doet het college van BenW mee aan de door het Oranje Fonds georganiseerde actie NL Doet. Het is volgens de organisatoren de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Het alom tanende vrijwilligerswerk wordt er door in de spotlights gezet. Ook in Amstelveen zijn er allerlei activiteiten waarvoor men zich kan aanmelden als vrijwilliger.

Burgemeester  bij Scouting

Jaarlijks gaan duizenden Nederlanders voor NLdoet een paar uurtjes aan de slag bij een vrijwilligersorganisatie. Burgemeester Tjapko Poppens gaat op zaterdag 11 maart helpen het clubhuis en het buitenterrein van Scouting Keizer Karel klaar te maken voor het voorjaar. Wethouders Adam Elzakalai en Floor Gordon steken op vrijdag 10 maart de handen uit de mouwen bij respectievelijk wooncentrum de Goede Reede en Stichting Brentano, meldt de gemeente.

 ‘Voelt goed’

Volgens haar vormen vrijwilligers het kloppend hart van de samenleving. “Met NLdoet laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn en hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.” Dat ook vrijwilligers het hun werk primair voor zichzelf doen, geeft de gemeente toe met de zin: ‘Vrijwilliger zijn geeft een goed gevoel.’

Men kan zich (voor de twee dagen) nog aanmelden voor een activiteit. Kijk op www.nldoet.nl. Vul Amstelveen in en men ziet aan welke activiteiten men kan deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.