Sporting Martinus heeft Michael Crombeen als nieuwe hoofdtrainer gecontracteerd. Hij volgt trainer Tom Verhoek op. Met ingang van het seizoen 2023-2024 neemt hij de zondagselectie van de tweedeklasser onder zijn hoede.

Volgens het bestuurslid voor technische zaken Arjan Bisseling is na het aangekondigde vertrek van Verhoek aan de hand van een zorgvuldig opgesteld profiel met een aantal kandidaten gesproken en ging de voorkeur u it naar  Crombeen, die volgens hem nu enthousiast uitkijkt naar de nieuwe uitdaging.

Canada

Crombeen (34) heeft volgens het bestuur een rijk verleden als trainer-coach. Hij coachte diverse jeugdteams in de BVO- en topamateuropleidingen van Roda ’23, Ajax, AFC, AZ en Koninklijke HFC. Ook heeft hij een jaar in Canada een voetbalacademie gerund en is hij sinds 2021 in bezit van het diploma UEFA-A. De nieuwe Martinus-trainer komt oorspronkelijk uit Amstelveen en kent de Amsterdamse en Noord-Hollandse voetbalwereld als geen ander.

Kampioen

Sporting Martinus-voorzitter Rick van Bruggen: “In Michael hebben we weer een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer-coach weten te contracteren. Met de komst van Tom Verhoek vijf jaar geleden hebben we ook voor een dergelijk profiel gekozen en dat heeft heel goed uitgepakt. Logisch dus dat we die koers doorzetten. Als je ziet waar we, ondanks twee Coronajaren en afgebroken seizoenen, staan met vorig seizoen het kampioenschap in de derde klasse en nu koploper in de tweede klasse, dan denk ik dat we aardig op weg zijn. Uiteraard gaan we voor een tweede kampioenschap op rij maar uiteindelijk, ongeacht het resultaat deze zomer, zijn we er van overtuigd dat Michael met een frisse blik onze selectie, als groep en spelers individueel, ook weer naar een hoger niveau tilt.”

Hoofdcoach

Ook Crombeen zelf is zeer content met zijn nieuwe uitdaging. “Met mijn ervaring opgedaan bij diverse jeugdopleidingen had ik de keuze daar in verder te gaan of een assistent rol op derde- of tweede divisieniveau in te vullen”, zegt hij. “Maar ik ben zover dat ik als hoofdcoach voor een groep wil staan en ben dus op zoek gegaan naar opties in die positie. Ik ken en volg Sporting Martinus al langere tijd en zie hoe de club zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.”

Foto: voorzitter Rick van Bruggen met nieuwe coach

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.