Te midden van veel Amstelveners, onder wie raadsleden en wethouders, zoals Floor Gordon als lijstduwer (plaats 44) voor de uit D66 en GroenLinks voortgekomen fractie Water Natuurlijk bij het Waterschap met Amstelvener Sander Mager als lijsttrekker, staan ook de raadsleden Michel Becker voor BBB (8), Emiel Sjaardema (6) voor 50Plus en Henk Stoffels (13) voor de ChristenUnie.

Want tegelijk stemt men op 15 maart voor Provinciale Staten, waar ook veel Amstelveense kandidaten voor zijn, en voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Waternet

Overigens heeft het Waterschap in de regio incasso-instantie Waternet opgericht met de gemeente Amsterdam. Die organisatie blijkt tot nu toe een meedogenloze financiële bijlegger, waardoor in eerste instantie de fractie van Mager uiteenviel, omdat de meerderheid een Waternet wilde opheffen, terwijl de lijsttrekker een andere oplossing zag, maar de tegen hem agerende bestuursleden, komen niet meer op de kandidatenlijst voor.

File

Water is belangrijk voor het bestaan van de mensheid op aarde, zegt de ChristenUnie (CU). De 92.000 inwoners van Amstelveen verbruiken per dag bijna 12 miljoen liter water, heeft de partij uitgerekend. Daarin ziet zij het belang  van instanties als het waterschap. “Als wij niet zo verwend waren met een kraan in ons huis, waar wij elk moment water kunnen tappen, dan zouden er 239 tankwagens van 50.000 liter nodig zijn om ons elke dag van water te voorzien. Een gemiddelde tankauto is 14 meter lang,” zegt de CU.

Stoffels vertaalt die tank wagens naar de lokale situatie. “Op de Beneluxbaan staat dan dagelijks een file vanaf de grens met Amsterdam tot voorbij de A9 bij de Ouderkerkerlaan van tankauto’s om ons van water te voorzien. Wij kunnen geen dag zonder water.” Stoffels vraagt aandacht voor het feit dat het Waterschap het afvalwater zuivert, “wat wij met elkaar elke dag weer door het riool laten weglopen.” Door dat zuiveren is volgens hem weer 11.960.000 liter water de volgende dag beschikbaar.  “Ook zorgt het AGV voor schoon water in meren, sloten en kanalen zodat het gezond is voor mens en dier en verzorgt het waterpeil in de sloten. Is er te veel water dan pompen ze weg, is er te weinig dan pompen ze erbij.”

Als ChristenUnie zegt zich te willen inzetten voor een duurzame en gezonde leefomgeving. “Schoon water voor iedereen en droge voeten zijn ons uitgangspunt. Als de dijken langs de Amstel niet wordt onderhouden en zouden doorbreken staat een groot gedeelte van Amstelveen met zijn voeten in het water.”

Meer weten? www.amstelgooivecht.christenunie.n

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.