Omdat zo’n beetje alle culturele instellingen aandacht besteden aan de Internationale Vrouwendag op 8 maart, kon de schouwburg niet achterblijven. Daar is om 19.00 uur een workshop en om 19.45 uur de Europese première van de film ‘No one told me’.

In de workshop maken deelnemers in de Kleine Zaal, onder leiding van de theatertechnici van de schouwburg, een korte scène zonder acteurs waarin licht, geluid en props de hoofdrol spelen.

Lamp en geluid

De technici helpen de deelnemers met het maken van keuzes. Er komen vragen aan de orde als: Welke lamp zorgt voor welke sfeer, hoe maak je een lichtplan, hoe versterk je een stem en hoe zacht kan een geluid zijn en toch nog hoorbaar in het theater? Wat ervaren we als goed en slecht geluid? Wat is het verschil tussen rook en haze? De scène gaat natuurlijk ook in première. De workshop wordt afgesloten met een nabespreking over de ervaringen.

Moederschap

In de film No one told me in Cinema Amstelveen volgt de filmmaker een net bevallen moeder gedurende de eerste tien weken van het moederschap. De tijd dat moeder en kind elkaar leren kennen, de hormonen rond razen, de borstvoeding op gang komt en het lijft heelt. Ook de tijd dat de onzekerheid over deze nieuwe rol in golven over de kersverse moeder spoelt. Na afloop van de film is er een nagesprek met filmmaker Zulilah Merry.

 Mugmetdegoudentand stopt
Na 38 jaar houdt het theatergezelschap van Marcel Musters en Lineke Rijxman einde van dit seizoen op te bestaan. The Making of Soros the Musical is de laatste grote productie van De Mug. Op zaterdag 4 maart is het gezelschap voor de laatste keer te zien in Schouwburg Amstelveen met The Making of Soros the Musical.
De musical geeft een inkijkje in het leven van speculant en miljardair George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt. Een vrolijke poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het goede. En het kwade. Waarbij iemand af en toe spontaan in zingen uitbarst. Deze politieke activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen. Met Lineke Rijxman, Vincent van der Valk en Jasper Stoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.