Er is geen geld om volwassenen op hun Amstelveenpas gratis een voorstelling in de schuwburg te laten bijwonen. Het blijft dus alleen voor kinderen op die pas. Dat antwoordde wethouder Marijn van Ballegooijen (sociaal domein) woensdag op vragen van Jacqueline Höcker. Fractievoorzitter van Goed voor Amstelveen.

De focus op kinderen is wat de kansengelijkheid voor minima betreft die van vrijwel alle partijen, zei Van Ballegooijen. Overigens gebeurt er volgens hem op cvultureel gebied ook wel wat voor volwassenen. Hij noemde onder meer de musea (JAN en Cobra) en het feit dat men voor twee euro naar de film kan op een Amstelveenpas.

Potje

Als er voor volwassenen ook in de schouwburg wat wordt gedaan, moet het geld daarvoor van de kinderen worden weggehaald, zei Van Ballegooijen. Hij verwees voor een ander beleid naar oktober, als de programmabegroting wordt vastgesteld. Er is destijds € 50.000 voor de gratis voorstellingen in december voor kinderen beschikbaar. Raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks vroeg nog of de wethouder van cultuur, Herbert Raat, niet ergens een potje heeft, maar er kwam geen antwoord van hem. “B&W spreken met een mond”, zei de burgemeester. Van Ballegooijen vond zelf ook dat men met het antwoord van hem moest volstaan. Overigens ziet hij ook uit naar het dekkingsvoorstel van Höcker.

Vorig jaar

Dat in december kinderen van Amstelveenpashouders naar een gratis voorstelling in de Schouwburg kunnen, wordt dit jaar herhaald. Dat wordt die kinderen gegund, zei Höcker, maar zij had gevraagd waarom het voor volwassenen niet zo is. Die hebben ook het geld er niet voor, zeker niet in deze tijd van inflatie, energiekosten en toename bij de voedselbank, voegde ze er aan toe. “Met de Amstelveenpas kan men wel naar het Cobramuseum maar niet iedereen heeft daar interesse voor. Een dans- of toneelvoorstelling of een film kan mensen een fijne middag of avond bezorgen. Goed voor Amstelveen begreep van Amstelveen-pashouders dat men zich afvroeg waarom zij ook niet een mogelijkheid aangeboden kregen om een voorstelling te bezoeken.”

De lokale partij wil dat de gratis voorstelling er ook voor volwassenen komt, maar moet daar kennelijk langer op wachten.

1 REACTIE

  1. Chapeau , weer goed geregeld schouwburg en gemeente!!!
    Enkel voor kleuters van 5 jaar, want die kunnen wel zonder begeleiding in de zaal zitten. Nou , dan ben je wel van alle werkelijkheid losgezongen of je erkent dat je een fout hebt gemaakt en herstelt die, ook zal het je wat centen kosten. Maar dan kom je niet hiermee, want dit getuigt toch wel van de meest kleinzielige knieperigheid in een gemeente die er prat op gaat dat ze een grote miljonairsdichtheid hebben waar het gemiddelde inkomen ver boven het landelijke ligt. ( bron Amstelveenz)
    Aan de andere kant kan men voor cultuur hier met geld smijten, dus dan kan die paar 1000,— voor een voorstelling voor de minima er ook wel bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.